• Vandaag iets leuks besteld? Binnen 3 dagen op de post!
  • Cadeau? Geef het aan! Ik pak het in.

6 tips voor het aankleden van jouw woonkamer met stijlvolle accessoires

Een woonkamer is de plek waar je tot rust komt na een lange dag en waar je gezellig samenkomt met vrienden en familie. De aankleding van de woonkamer speelt hierbij een belangrijke rol. Accessoires zijn de perfecte manier om de woonkamer een persoonlijke touch te geven en de sfeer te versterken. In deze blog geven we je een aantal tips voor het aankleden van de woonkamer met accessoires.

Kies een kleurenpalet
Het is belangrijk om een kleurenpalet te kiezen dat past bij de rest van de inrichting. Kies bijvoorbeeld voor accessoires in dezelfde kleuren als de meubels en muren of ga juist voor een contrasterende kleur om meer diepte te creëren.

Kies een eyecatcher
Een grote vaas met bloemen, een kunstwerk aan de muur of een opvallende lamp kunnen dienen als eyecatcher in de woonkamer. Hiermee geef je de ruimte direct meer uitstraling.

Gebruik verschillende texturen
Door gebruik te maken van verschillende texturen, creëer je een interessant en uitnodigend interieur. Combineer bijvoorbeeld een zachte plaid met een ruw geweven kussen of voeg een glazen vaas toe naast een keramieken beeld.

Groepeer accessoires
Accessoires groeperen in plaats van verspreiden over de ruimte kan helpen bij het creëren van een samenhangend geheel. Zet bijvoorbeeld een aantal fotolijstjes bij elkaar op een plank of plaats verschillende kussens bij elkaar op de bank.

Speel met hoogtes
Door accessoires op verschillende hoogtes te plaatsen, voorkom je een plat en saai interieur. Plaats bijvoorbeeld een grote plant naast de bank en zet daar een kleinere vaas met bloemen bovenop.

Houd het persoonlijk
Gebruik accessoires die een persoonlijke betekenis hebben, zoals souvenirs van reizen of kunstwerken die je zelf hebt gemaakt. Dit geeft de woonkamer een persoonlijke touch en laat zien wie jij bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *